Kaman Corporate Headquarters – Interior

Glastonbury, Connecticut

This new Corporate Headquarters for a Financial Services Company in Glastonbury, CT, is a contemporary, adaptive re-use of a former Data Center. The approach to the renovation of the existing 40,000 sf facility is focused on the introduction of light to the otherwise window-less facility. The interior spaces are perimeter glazing and a large, central skylight. To mitigate the added heat gain and glare from the expansive new glazing, a brise-soleil was integrated with the exterior walls to provide shade. This façade screen not only provides thermal comfort, but with its playful pattern and sweeping forms, creates the lasting iconography of the building’s exterior. The interior of the project is designed to offer highly collaborative and flexible spaces for staff and visitors, while being finished with raw, industrial materials.
quote-marks-2
At every level of the organization, Amenta Emma demonstrated the attention to detail that conveyed how much they cared about our company and our design. All of our employees benefit every day from their creativeness, expertise and cooperative working style.
Neal J. Keating
President and CEO, Kaman Corporation

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email
Close Menu