Quinnipiac University – North Haven Dinning Hall – Interior

North Haven, Connecticut

Several Quinnipiac University graduate programs are housed on a former corporate campus a few miles from the main Mount Carmel campus. The circa 1980 building had a well-worn cafeteria space that students largely avoided, and an underutilized rear patio in disrepair. What began as a project to update furnishings quickly evolved into a partial renovation that converts the outdated 9,400 SF cafeteria into an engaging student-centric dining hall used for socializing, studying, dining and games.

Understanding that they had to make a big impact by working in small ways, designers took the opportunity to try new ideas and test materials. For example, they took advantage of existing assets, such as skylights, and created a unique wooden ceiling canopy, with illuminated acoustic baffles, that aid with acoustics in a noisy environment and add texture to the space. The project also resulted in a meaningful collaboration between the University’s Integrated Marketing & Communications Group and the Amenta Emma’s graphics and interior professionals to create a signature Quinnipiac feature wall.

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email
Close Menu